Matkalentojen valmistelu ja toteutus kerhopäivän aiheena

Vuoden 2019 teemana MILK:ssä on matkalennot. Maaliskuun kerhopäivässä sunnuntaina 3. maaliskuuta käsiteltiin matkalentoaihetta kattavasti. Tietysti hyvä lennonvalmistelu kuuluu olennaisena osana matkalentoon valmisteluihin. MILKin kerhon puheenjohtaja ja päälennonopettaja Teppo Miettinen muistutti kerholaisia mistä löytyy tarvittavat tiedot matkalennolle säätiedoista alkaen.

Ilmatilatietojen selvittäminen koko lennon ajalle on yhtä lailla tärkeää. Suomessa ilma-aluksen päällikkö joutuu hakemaan tarvittavat tiedot monesta eri paikasta ja netin linkkiviidakkoa selattiinkin ahkerasti eri tietojen löytämiseksi. Suomen Ilmailukäsikirjaa ja ANS:n sivustoa ais.fi käytiin tarkkaan läpi. Myös valvomattomien lentopaikkojen tietopankki lentopaikat.fi sai huomiosta osansa.

Keskustelu  oli vilkasta ja kysymyksiä sateli. Muita matkalentoon liittyviä aiheita olivat mm. lentäminen valvotussa ilmatilassa sekä lennolle tarvittavat paperit. Kun ultralentämisestä on kyse, myös painoasiat olivat keskustelun aiheena.

Kerhopäivän sisältö oli hyvä muistiinpalautus mitä kaikkea hyvään lennon valmisteluun ja toteutukseen kuuluu ja mitä kaikkea on hyvä pitää mielessä matkalennolle lähdettäessä. Mäntsälän ilmailukerhossa lentoturvallisuus on aina mukana toiminnassa.Intra