Ultrakevytlentäjän lupakirjakurssi

Tervetuloa oppimaan ultralentäjäksi!

Kurssilla opit tarvittavat tiedot ja taidot ultrakevytlentokoneen turvalliseen ohjaamiseen ja pääset mukaan todella antoisaan harrastukseen!

Mäntsälän Ilmailukerho MILK järjestää vuosittain ultrakevytlentäjän lupakirjakursseja uusille harrastajille. MILK on kouluttanut UP-lentäjiä jo yli 30 vuoden ajan. MILK on maanlaajuisesti tunnettu korkeasta koulutusosaamisestaan ja nykyaikaisesta lentokalustostaan. Järjestämme myös muuntokoulutusta muiden ilma-alusluokkien lupakirjojen haltijoille.

MILK noudattaa Suomen Ilmailuliiton laatimaa ja ilmailuviranomaisen hyväksymää Ultrakevytlentokoulutusohjelmaa (2014).

OH-U665-2

Ultrakevytlentäjän lupakirjakurssissa on kaksi osaa:

1. Teoriakoulutus 48 tuntia

Ennen kurssin aloittamista pidetään koulutuksen infotilaisuus, jossa käydään läpi alkavan koulutuksen sisältö ja aikataulu sekä Ultrakevytlentäjän lupakirjan saamisen edellytykset. Infotilaisuus on ilmainen, ja ilmoittautuminen ei vaadita.

Teoriakurssilla opit ultralentämistä varten tarvittavat teoreettiset tiedot ja taidot. Kurssin muoto (verkkoteoria, luokkateoria) sekä paikka ja kurssin päivämäärä tarkentuvat infotilaisuuden jälkeen ja se riippuu mm. osallistujien määrästä.
Teoriakurssin hinta: ks hinnasto

2. Lentokoulutus (vähintään 25 tuntia)

Lentokoulutuksen aikana opit ohjaamaan ultrakevyttä lentokonetta turvallisesti

Lentokulutus alkaa keväällä säiden salliessa
Paikka: Nummelan lentopaikka, Nummela
Vähimmäisvaatimus 25 tuntia. Hinta riippuu koulukoneesta (ks. hinnasto)

Lisätietoa saat esim. sähköpostilla (ks. yhteystiedot-sivuilta, ‘->koulutus’)

Tarkemmin lupakirjakurssista

Lupakirjakurssin infotilaisuus

Ennen UP-lupakirjakurssin aloittamista asiasta kiinnostuneille järjestetään infotilaisuus, jossa kerrotaan UP-lupakirjakoulutuksesta, sen sisällöstä ja aikataulusta sekä UP-lentoharrastuksesta yleensäkin. Tilaisuudessa on mukana lennonopettajien ja jo pidempään lentämistä harrastaneiden lentäjien lisäksi myös vastikään harrastuksen aloittaneita MILKiläisiä, joilta voi kysyä omakohtaisia kokemuksia lentokoulutuksesta ja ultralentoharrastuksesta.

Osallistuminen lupakirjakurssin infotilaisuuteen on kaikin puolin vapaaehtoista ja ilmaista. Kokemuksemme mukaan siihen kuitenkin kannattaa osallistua, sillä harrastajien kanssa käyty keskustelu on antoisaa. Saat uutta harrastustasi varten hyviä vinkkejä sekä koulutusta että harrastamista varten.

Seuraava infotilaisuus:

  • Lauantai 13.1.2024 klo 13:30
  • Paikka: Nummelan kerhotilan. Ajo-ohjeet alla:

Teoriakoulutus

Kurssi alkaa helmikuussa, arvioitu kesto: noin 4 kk.

Teoriakoulutuksen aikana opit lentäjän tarvitseman teoriatiedon. Teoriakoulutusta on yhteensä 48 tuntia. Koulutusaiheita on kolmetoista. Jokaisen koulutusaiheen päätteeksi on koe.

MILKin teoriakoulutus järjestetään yleensä joko luokkaopetuksena tai verkkoteoriana, huomioiden myös koronaepidemian rajoituksia ja suosituksia. Luokkaopetuksen suurin etu on yhdessä oppiminen ja se, että voi tarvittaessa kysyä heti. Myös muiden oppilaiden kysymykset ja tuntien aikana käytävä keskustelu on kokemuksemme mukaan hyödyllistä ja mielenkiintoista ja auttaa uutta lentäjää omaksumaan tarvittavia tietoja ja taitoja.

Jos sinulla on kysymyksiä teoriakoulutuksesta, laita meille sähköpostia (ks. yhteystiedot-sivuilta, ‘koulutus’)

Lentokoulutus

Alkaa: keväällä säiden salliessa
Paikka: Nummelan lentopaikka, Nummela

Lentokoulutuksen aikana opit käsittelemään konetta maassa ja ilmassa sekä hallitsemaan ja lentämään konetta turvallisesti. Aluksi lentokoulutus tapahtuu lennonopettajan kanssa lentäen. Lentokoulutusta annetaan vähintään 25 tuntia, josta lennät vähintään viisi (5) tuntia yksin! Lentokoulutusohjelmaan kuuluu kentän lähialueella suoritettavien koululentojen lisäksi myös matkalentoja muille kentille. Vierailet valvotulla lentokentällä ja opit lentämään lennonjohdon antamien ohjeiden mukaisesti.

Lentokoulutus toteutetaan sinun ja lennonopettajasi sopiman aikataulun mukaisesti. Lentokoulutus voidaan aloittaa jo ennen kuin teoriakoulutus on kokonaan suoritettu.

Jos sinulla on kysymyksiä lentokoulutuksesta, laita meille sähköpostia (ks. yhteystiedot-sivuilta, ‘koulutus’)

UP-Koulutus2

Tervetuloa MILKin koulutukseen!