Wednesday, June 20, 2018
You are here:  Koulutus   Login
Koulutus pähkinänkuoressa
Koulutuslupa: Kerhon koulutuslupa

Seuraava kurssi:
To 14.6.2018 Ultrakevytlennon esittelykurssi klo 17:00, Helsinki-Malmin lentokenttä, MILK:n kerhotalo

UPL-Peruskurssi:
Teoria-koulutus kestää n. 10-12 viikkoa (etäopiskeluna) + kokeet
Lento-koulutus: Lentoja vähintään 25 tuntia.
  
Hinnasto
katso hinnasto
  

Laadukasta ultrakevytkoulutusta MILKistä

 
MILK järjestää kursseja ultrakevytlentäjän lupakirjan saamiseksi. Lupakirjakursseja pyritään järjestämään kaksi kertaa vuodessa, kevättalvella ja (mahdollisesti) alkusyksystä.
 
Ennen varsinaista kurssia järjestetään infotilaisuus (vapaa pääsy), jossa on milkkiläisiä vastaamassa kurssiin ja yleensäkin ultralentämiseen liittyviin kysymyksiin. 
 
Perusvaatimus UP-lentolupakirjan saamiselle on 17 vuoden ikä ja normaali terveys. Silmälasit eivät ole este. Kurssin voi aloittaa jo 16 vuotiaana. Ennen koululentojen aloitusta kannattaa hankkia lentäjän lääketieteellinen kelpoisuustodistus, ns. medikaali, jota varten pitää käydä ilmailulääkärin tarkastuksessa. Medikaalin voi toki hankkia myöhemminkin, mutta sen on oltava voimassa lentokoulutuksen aikana viimeistään ennen ensimmäistä yksinlentoa.
  

Teoriakoulutus tapahtuu verkko-opiskeluna ja se jakautuu noin kymmeneen aiheeseen. Oppilas käy aiheet itsenäisesti läpi etäopiskelukurssina. Tarvittaessa pidetään kerhon koulutustiloissa koulutusilta, jossa käydään tärkeimmät asiat läpi ja selvitetään avoimia kysymyksiä.

Lentotunnit lennetään pääsääntöisesti Malmilta (EFHF) tai Hyvinkäältä (EFHV). Radioliikenteen oppiminen ja muun lentoliikenteen huomioiminen tulee luonnostaan lentokoulutuksen aikana tutuksi. Matkalennolla käydään esim. Turussa ja Tampereella.
 
 
Lentämisen voi aloittaa jo teorialuentojen aikana. Yhden koululennon pituus on 30-45 min. Matkalentotunnilla voi lentää pidempäänkin kerralla. Oppilaalle nimetään oma lennonopettaja, jonka kanssa sovitaan molemmille sopivia lentoaikoja. Säätila (mm. tuuli, pilvikorkeus, näkyvyys) vaikuttaa lentotunnin toteutumiseen ja onkin hyvä varautua siihen, että jo varattuja koululentoja voidaan joutua sovittelemaan uuteen ajankohtaan. Koululentoon sopiva sää on tärkeä turvallisuustekijä, josta ei kannata tinkiä.
 
Peruskurssi sisältää teoriaopiskelua ja koululentoja vähintään 25h. Purjelentäjille ja moottorilentäjille on oma kurssipaketti joka sisältää tarvittavat lentotunnit.
 
 
Vesilentokoulutusta tarjotaan sopimuksen mukaan.
 
Lisätietoa ja yhteydenotto

 

Yhteydenotto:
Kerhon koulutuspäällikkö on Armin Züger, Puhelin: 040 512 1464 (illalla) 
 
Jos olet kiinnostunut kurssista, laita sähköpostia Arminille.
  
Koulutusta varten kerhon jäseneksi

Vakuutusehtojen mukaan kerhon koneilla saa lentää vain jäsenet. Koulutusta varten sinusta tulee MILKin jäsen. Voit luonnollisesti päättää myöhemmin, haluatko jatkaa jäsenenä myös koulutuksen jälkeen ja lentää kerhon koneilla lupakirjan haltijana. Lähes kaikki lupakirjakurssin käyneet jatkavat kerhon jäsenenä, sillä kerhon toiminta ja lentokalusto ovat laadukkaita.

Kurssihinnan lisäksi tulee vähän muitakin kuluja, kuten
• Jäsenmaksut (kerhon liittymis-ja vuosimaksut)
• Käynti ilmailulääkärissä, lääketieteellisen kelpuutuksen maksut Trafille 
• Tarkastuslento
• Lupakirjamaksut
• Materiaalikustannuksia (esim. lentopäiväkirja,ilmailukartat jne.)


Peruskurssi maksetaan osissa
• teoriakurssi maksetaan ensimmäisen luennon jälkeen
• koululennot maksetaan kuukausittain (kerho lähettää lasku seuraavan kuukauden alussa).

  
Copyright (c) 2018 Mäntsälän Ilmailukerho