LUPAKIRJAKOULUTUS

Ultrakevytlentäjän lupakirjakoulutus MILKistä

Lupakirjakursseja pyritään järjestämään kerran vuodessa, tavallisesti kevättalvella. Teoriaosuuden jo suorittaneet voivat aloittaa lentokoulutuksen milloin vaan. MILKissä lentokoulusta annetaan läpi vuoden.

Peruskurssi sisältää koululentoja vähintään 25h. Purjelentäjille ja moottorilentäjille on oma kurssipaketti, joka sisältää tarvittavat lentotunnit.

Ennen varsinaista kurssia järjestetään ilmainen infotilaisuus, jossa on milkkiläisiä vastaamassa kurssiin ja yleensäkin ultralentämiseen liittyviin kysymyksiin.

Lentotunnit

Lentämisen voi aloittaa jo teorialuentojen aikana. Yhden koululennon pituus on 30-45 min. Matkalentotunnilla voi lentää pidempäänkin kerralla. Oppilaalle nimetään oma lennonopettaja, jonka kanssa sovitaan molemmille sopivia lentoaikoja. Säätila (mm. tuuli, pilvikorkeus, näkyvyys) vaikuttaa lentotunnin toteutumiseen ja onkin hyvä varautua siihen, että jo varattuja koululentoja voidaan joutua sovittelemaan uuteen ajankohtaan. Koululentoon sopiva sää on tärkeä turvallisuustekijä, josta ei kannata tinkiä.

Koululennot lennetään pääsääntöisesti Nummelan ja Kiikalan lentopaikalla. Radioliikenteen oppiminen ja muun lentoliikenteen huomioiminen tulee luonnostaan lentokoulutuksen aikana tutuksi. Matkalennolla käydään esim. Turussa ja Tampereella.

Teoriakoulutus luokkaopetuksena tai verkko-opiskeluna

Lennon teoriaosuus opiskellaan MILKin järjestämällä teoriakurssilla luokkaopetuksena tai verkko-opiskeluna. Luokkaopetuksen etu on yhdessä oppiminen. Opettajalta voi kysyä heti kun kysyttävää on. Myös muiden oppilaiden kysymyksistä oppii paljon. Teoriakurssi alkaa yleensä vuoden alussa ja se jatkuu kevääseen. Tunneilla käydään usein vilkastakin keskustelua ultralentämiseen liittyvistä asioista. Toki lentoteoriakurssin voi myös suorittaa itsenäisesti verkko-opiskeluna.

Perusvaatimus UP-lentolupakirjan saamiselle

Perusvaatimus UP-lupakirjan saamiseksi on 17 vuoden ikä ja normaali terveys. Silmälasit eivät ole este. Kurssin voi aloittaa jo 16 vuotiaana. Ennen koululentojen aloitusta kannattaa hankkia lentäjän lääketieteellinen kelpoisuustodistus, ns. medikaali, jota varten pitää käydä ilmailulääkärin tarkastuksessa. Medikaalin voi toki hankkia myöhemminkin lentokoulutuksen jo alettua, mutta sen on oltava voimassa lentokoulutuksen aikana viimeistään ennen ensimmäistä yksinlentoa.

Koulutusta varten kerhon jäseneksi

Vakuutusehtojen mukaan kerhon koneilla saa lentää vain jäsenet. Koulutusta varten sinusta tulee MILKin jäsen. Voit luonnollisesti päättää myöhemmin, haluatko jatkaa jäsenenä myös koulutuksen jälkeen ja lentää kerhon koneilla lupakirjan haltijana. Lähes kaikki MILKin lupakirjakurssin käyneet jatkavat kerhon jäsenenä, sillä kerhon toiminta ja lentokalusto ovat laadukkaita.

Lentokoulutuksen hinnan lisäksi tulee vähän muitakin kuluja, kuten

  • Jäsenmaksut (kerhon liittymis-ja vuosimaksut)
  • Käynti ilmailulääkärissä, lääketieteellisen kelpuutuksen maksut Trafille
  • Tarkastuslento
  • Lupakirjamaksut
  • Materiaalikustannuksia (esim. lentopäiväkirja, ilmailukartat jne.)

Koululentojen laskutus

Koululennot (ja myöhemmin myös harrastelennot) maksetaan kuukausittain. Kerho lähettää laskun seuraavan kuukauden alussa.

Yhteystiedot

Kerhon koulutuspäällikkö on Armin Züger, Puhelin: 040 512 1464 (illalla)
Sähköposti: koulutus poistamut (ätt) milk piste fi

Lisätietoja

Dokumentti selittää tarvittavat toimenpiteet ja tehtävät perusoppilaan näkökulmasta (päivitetty 16.12.2018)

Tärkeimmät kysymykset, jotka me haluamme kysyä sinulta.

Ota yhteyttä ja tule meille lentämään itsellesi lupakirja!